Apua & ohjeita

Askarruttaako jokin Frendikuvan kuvauksiin, kuvauslupalomakkeen täyttämiseen tai nettikaupassa asioimiseen liittyen? Tältä sivulta löydät vastaukset useimmin esitettyihin kysymyksiin sekä ohjeet kuvauslupalomakkeen täyttämiseen 18 eri kielellä!

Kuvauslupalomakkeiden
täyttöohjeet

Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön kuvauslupalomakkeita suomen, ruotsin ja englannin kielisinä. Voit tarvittaessa ladata ja tulostaa käyttöösi eri kielisiä kuvauslupalomakkeiden täyttöohjeita. Täyttöohjeet ovat saatavilla seuraavilla kielillä:

Usein esitetyt kysymykset

Kuvaukseen osallistuminen

Ota kuvaukseen mukaan täytetty ja huoltajan tai 18 vuotta täyttäneen kuvattavan allekirjoittama kuvauslupalomake.

Vaatetuksessa parhailta kuvissa näyttävät kirkkaat värit ja selkeät kuviot ja kuosit. Ohuita raitoja ja pikkuruisia ruutukuoseja kannattaa välttää, koska ne saattavat aiheuttaa kuviin läikikkään moiré-efektin. Musta ja valkoinen väri ovat haastavimpia valaista. Siksi päälle kannattaa pukea värikäs paita, jos mahdollista.

Pitkät kaulakorut ja riipukset saattavat rajautua ikävästi muotokuvan ulkopuolelle. Silmälasit kannattaa pestä ennen kuvausta ja asettaa
oikealle kohdalle.

Korkea kampaus vaikuttaa muotokuvan rajaukseen.

Kuvaajan on vaikea tietää mikä kuuluu kuvattavan tyyliin, joten kannustathan lastasi vilkaisemaan peiliin ja tarpeen mukaan ojentamaan vaatetusta ja hiuksia ennen kuvausta.

Kuvaukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kuvaamme kaikki oppilaat, jotka palauttavat täytetyn ja allekirjoitetun kuvauslupalomakkeen kuvaajalle viimeistään kuvauspäivänä.

Koulukuvien lunastaminen ei ole pakollista.

Kaikilla tilaamillasi tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus (ei koske digikuvia). 

Järjestämme paikkakunta- ja koulukohtaisia täydennyskuvauspäiviä tarpeen mukaan.

Kuvauksen järjestäminen

Voit jättää tarjouspyynnön puhelimitse, sähköpostitse tai nettisivujemme yhteydenottolomakkeen kautta. Löydät yhteystietomme tästä.

Tulemme myös mielellämme paikan päälle esittelemään kuvavalikoimaamme sekä kartoittamaan kuvaustoiveenne ennen tarjouksen jättämistä.

Tavallisesti koulu nimeää omasta henkilökunnastaan yhteyshenkilön vastaamaan koululla tehtävistä kuvausjärjestelyistä.

Toimitamme vastuuhenkilölle tarkan ja käytännönläheisen ohjeistuksen kuvausjärjestelyjen toteuttamista varten. Ennen kuvauspäivää kuvaaja käy vastuuhenkilön kanssa kuvaussuunnitelman läpi.

Kuvauksen ajankohdassa pyritään huomioimaan kuvauksen tilaajan toiveet.

Pääsääntöisesti koulukuvaukset toteutetaan syyslukukauden aikana, mutta muukin ajankohta on mahdollinen.

Järjestelypalkkio on kuvauksen tilanneelle taholle maksettava korvaus kuvausjärjestelyistä aiheutuneista kustannuksista ja vaivannäöstä. Järjestelykorvaus kattaa kuvauksen tilavuokran, siivouksen sekä muut käyttökulut.

Korvaus voidaan maksaa rahana tai myöntää hyvityksenä osittain tai kokonaisuudessaan kuvien hintoihin.

Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan järjestelypalkkio ei saa olla tavaraa, eikä sitä tule sisällyttää kuvaussopimukseen siten, että siitä tulisi koulun henkilökunnalle, oppilaille tai heidän huoltajilleen henkilökohtaista etua.

Nettikauppaan kirjautuminen​

Kuvat ovat nähtävillä nettikaupassa tavallisesti noin 1-2 viikon kuluttua kuvauksesta.

Saat ilmoituksen nettikauppaan lisätyistä kuvavedoksista kuvauslupalomakkeella ilmoittamaasi puhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen.

Vieraillessasi Frendikuvan nettikaupassa ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä nettikaupan käyttäjäksi.

Lähetämme kuvauslupalomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiin ja puhelinnumeroon linkin sekä ohjeet nettikaupparekisteröitymistä varten.

Olemme tallentaneet tietosi järjestelmäämme kuvauslupalomakkeeseen täyttämiesi tietojen perusteella. Tarkistathan rekisteröityessäsi tietojen oikeellisuuden.

Nettikauppaan tarvitsee rekisteröityä vain kerran. Voit jatkossa kirjautua nettikauppaan samalla käyttäjätunnuksella, kuin rekisteröityessäsi.

Jos lähettämämme sähköpostiviestit eivät tule perille, tarkistathan ensin:

1. onko viesti päätynyt roskapostikansioon tai muuhun sähköpostin alikansioon

2. onko sähköpostilaatikkosi täynnä

3. onko sähköpostiosoitteesi kirjoitettu oikein

Tietosi löytyvät nettikaupan Omat tietoni -osiosta. Jos et pääse kirjautumaan nettikauppaan, löydät kirjautumistietosi myös lähettämästämme tekstiviestistä.

Muissa tapauksissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Nettikaupan käyttäjätunnuksena toimii rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamasi sähköpostiosoite. Unohtuneen salasanan voit palauttaa tästä.

Ei, nettikaupassa asiointi on täysin vapaaehtoista. Jos kuvatilausta ei vahvisteta nettikaupassa, kuvia ei voida toimittaa. 

Kaikki perheen lapsista otetut kuvat näkyvät samalla asiakastilillä, mikäli oppilaiden kuvauslupalomakkeissa on ilmoitettu sama sähköpostiosoite.

Mikäli nettikaupassa ei näy kaikkia perheessänne kuvattuja lapsia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tilaaminen

Ostokoriin valmiiksi sisällytetyt tuotteet vaihtelevat sopimuskohtaisesti. Joskus ostokori voi olla myös tyhjä.

Voit vapaasti muokata tilauksen sisältöä lisäämällä ostokoriin tai poistamalla ostokorista haluamasi tuotteet.

Tarjoushintaiset tuotteet ovat tilattavissa ainoastaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Tarjoushintaiset tuotteet tulee lunastaa ilmoittamaamme määräaikaan mennessä.

Voit tilata tuotteita nettikaupasta myös ensitilauksen muokkausajan päätyttyä. Tällöin lunastetut tuotteet ovat normaalihintaisia. 

Isovanhemmat, sukulaiset tai muut perheen ulkopuoliset henkilöt, joille kuvat voidaan nettikaupan kautta jakaa, eivät ole oikeutettuja tilaamaan tarjoushintaisia kuvatuotteita.

Kirjautuessasi nettikauppaan siirryt automaattisesti Tilaukseni -näkymään, jossa esitellään tilauksesi sisältö.

Voit vapaasti muokata tilaustasi lisäämällä tai poistamalla tuotteita sekä vaihtamalla kuviin haluamasi ilmeet. Joihinkin tuotteisiin voit lisätä myös taustagrafiikoita ja omia tekstejä.

Voit myös lisätä tuotteita avaamalla tuotekategorioita pudotusvalikosta. Avattuasi tuotesivun voit valita tuotteeseen haluamasi kuvan, tuotteiden lukumäärän sekä mahdollisen taustagrafiikan.

Kun tilauksesi on valmis, valitse Vahvista tilaus. Siirryt tilauksesi esikatselunäkymään, jossa voit vielä tarkistaa tilauksesi sisällön ja osoitetiedot.

Jos perheessä on kuvattu useita lapsia, muista muokata erikseen jokaisen lapsen kuvatilaus ennen tilauksen vahvistamista.

 

Mikäli Tilaukseni -näkymä on tyhjä, ensitilaus on jo vahvistettu tai tilauksesi muokkausaika on päättynyt.

Ostokorin sisältö on voitu myös määritellä sopimuskohtaisesti tyhjäksi, jolloin Tilaukseni -näkymää ei ole esitäytetty valmiilla kuvapaketilla. Tällöin asiakas valitsee ostokoriin alusta lähtien haluamansa tuotteet.

Kyllä, lapsen huoltajien asuessa eri talouksissa, molemmat vanhemmat voivat täyttää oman kuvauslupalomakkeen ennen kuvausta.

Toimitamme kouluille / päiväkodeille / urheiluseuroille ylimääräisiä kuvauslupalomakkeita, joita eri talouksissa asuvien oppilaiden / lasten vanhemmat voivat tarvittaessa pyytää täytettäväksi. Tällöin molemmat huoltajat voivat tehdä oman kuvatilauksensa nettikaupassa.

Kyllä, voit jakaa nettikaupan muotokuvavedokset haluamillesi henkilöille painamalla Tilaukseni-näkymässä kuvien vieressä olevaa Jaa kuvat -nappia sekä täyttämällä niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joille haluat kuvat jaettavan.

Linkin saaneet voivat rekisteröityä nettikauppaan omilla tiedoillaan, ja tehdä halutessaan oman kuvatilauksen muotokuvista.

Tietosuojasta johtuen kaveri-, sisarus- ja ryhmäkuvavedosten jakaminen ei ole mahdollista.

Huomioithan, että jakolinkin kautta kuvatilauksen tekevät eivät ole oikeutettuja tarjoushintaisten tuotteiden tilaamiseen.

Tietoturvallisuussyistä, ethän koskaan luovuta omia kirjautumistietojasi eli sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi muille.

Hinnat ja maksaminen

Voit maksaa tilaamasi tuotteet verkkomaksuna tilauksen vahvistamisen yhteydessä tai kuvatilauksen mukana toimitettavalla laskulla. Laskutuslisä on 3,95 €.

Koulusi / päiväkotisi / urheiluseurasi kanssa sovitut alennushinnat näkyvät nettikaupan tuotteissa automaattisesti.

Huomioithan, että sopimushinnat ovat voimassa ainoastaan ensitilauksen yhteydessä, ja niitä voivat hyödyntää ainoastaan kuvattujen huoltajat tai 18 vuotta täyttäneet kuvatut.

Isovanhemmat, sukulaiset tai muut perheen ulkopuoliset henkilöt, joille kuvat voidaan nettikaupan kautta jakaa, eivät ole oikeutettuja tilaamaan kuvatuotteita sopimushintaan.

Kuvatuotteiden hinnat määräytyvät sopimuskohtaisesti. Kuvien hinnoitteluun vaikuttavat kuvattujen oppilaiden lukumäärä, sopimuksen kesto sekä järjestelypalkkion maksutapa.

Maksamme järjestelypalkkion kuvauksen tilanneelle taholle korvauksena kuvausjärjestelyistä aiheutuneista kustannuksista ja vaivannäöstä. Järjestelypalkkio kattaa kuvauksen tilavuokran, siivouksen sekä muut käyttökulut.

Mikäli järjestelypalkkio siirretään osittain tai kokonaisuudessaan alennukseksi kuvien hintoihin, on kuvatuotteiden hinta asiakkaalle pienempi kuin tapauksissa, joissa järjestelypalkkio maksetaan rahana kuvauksen tilanneen tahon tilille.

Kuvauksen tilaajan kanssa sovitut sopimushintaiset tuotteet ovat asiakaskohtaisia. Isovanhemmat, sukulaiset tai muut perheen ulkopuoliset henkilöt, joille kuvat voidaan nettikaupan kautta jakaa, eivät ole oikeutettuja tilaamaan kuvatuotteita kuvauksen tilaajan kanssa sovittuun tarjoushintaan.

 

Mikäli valitsit kuvatilauksesi maksutavaksi laskun, maksa eräpäivään mennessä ainoastaan ne tuotteet, jotka haluat tilauksestasi pitää. Vähennä laskun loppusummasta palauttamiesi tuotteiden hinta. Emme lähetä uutta laskua, joten käytä maksaessasi tuotteiden mukana tullutta laskua.

Laskuja ei valitettavasti voi yhdistää. Jokaisen lapsen kuvatilaus on maksettava erikseen tilauksen mukana tulleella laskulla.

Jos maksoit tilauksesi verkkopankin kautta, lähetämme hyvityslinkin Visman kautta sähköpostiisi.  

Mikäli maksoit tilauksesi kortilla tai MobilePaylla, rahat palautuvat suoraan kortillesi. Emme lähetä erillistä hyvityslinkkiä. 

Toimitus

Lähetämme tuotteet noin viikon kuluttua tilauksen vahvistamisesta.

Joskus Postin tai muun kuljetuspalvelun toimitushäiriöistä johtuen tilauksen toimittamisessa saattaa esiintyä viiveitä.

Erikoistuotteet, kuten mukit, avaimenperät, pöytätaulut ja kuvien suurennokset toimitetaan erillisenä lähetyksenä, joka saattaa saapua eri aikaan kuin kuoressa laatikkoon toimitettavat kuvatuotteet.

Erikoistuotteet on merkitty tilausvahvistukseen ja laskuun tähdellä (*).

Kuvat valmistetaan asiakkaan vahvistettua kuvatilauksen nettikaupassa. Jos tilausta ei vahvisteta nettikaupassa, kuvia ei voida toimittaa. 

Palautus

Kaikilla tuotteillamme (poislukien digitaaliset kuvatuotteet) on 14 päivän palautusoikeus. Huomioithan, että usean kuvan arkit tulee palauttaa kokonaisina.

Kyllä, voit palauttaa vain osan tuotteista. Huomioithan, että usean kuvan arkit tulee palauttaa kokonaisina.

Irrota laskussa oleva tarra, ja liimaa se kuvakuoressa olevan ikkunan päälle. Voit myös käyttää mitä tahansa muuta kirjekuorta.

Palautusosoitteemme on:
Frendikuva Oy
Tunnus 5012059
00003 VASTAUSLÄHETYS

Jos palautustarraa ei ole käytettävissä, kirjoita kuoreen osoitteen lisäksi myös laskun numero.

Laita kuoreen tuotteet, jotka haluat palauttaa. Usean kuvan kuva-arkit on palautettava kokonaisina.

Sulje kuori huolellisesti, ja toimita se Postiin tai lähimpään Postin lähetyslaatikkoon. Postimerkkiä ei tarvita.

Mikäli valitsit kuvatilauksesi maksutavaksi laskun, maksa eräpäivään mennessä ainoastaan ne tuotteet, jotka haluat tilauksestasi pitää. Vähennä laskun loppusummasta palauttamiesi tuotteiden hinta. Emme lähetä uutta laskua, joten käytä maksaessasi tuotteiden mukana tullutta laskua.

Jos maksoit tilauksesi verkkopankin kautta, lähetämme hyvityslinkin Visman kautta sähköpostiisi.  

Mikäli maksoit tilauksesi kortilla tai MobilePaylla, rahat palautuvat suoraan kortillesi. Emme lähetä erillistä hyvityslinkkiä. 

Reklamaatio

Mikäli sinulla on huomautettavaa tuotteisiimme liittyen, ota sähköpostitse yhteyttä asiakaspalveluumme: [email protected]

Kirjoita sähköpostin  aiheeksi / otsikoksi REKLAMAATIO.

Kuvaile viestissäsi huomautuksen syy mahdollisimman tarkasti.

Sisällytä viestiin myös lapsen nimi, koulun / päiväkodin / urheiluseuran nimi sekä luokkatunnus / ryhmä.

Erikoistuotteet, kuten mukit, avaimenperät, pöytätaulut ja kuvien suurennokset toimitetaan erillisenä lähetyksenä, joka saattaa saapua eri aikaan kuin kuoressa toimitettavat kuvatuotteet.

Erikoistuotteet on merkitty tilausvahvistukseen ja laskuun tähdellä (*).